Zvanična poseta Streličarskoj federaciji Rusije - februar 2011.

Po drugi put u zadnje dve godine, u oktobru prošle i februaru mesecu ove godine, Streličerska federacija Rusije pozvala je u goste predstavnike Streličarskog saveza Srbije na razgovore i prisustvo njihovom državnom prvenstvu.

Zvanični predstavnici Streličarskog saveza Srbije, predsednik i generalni sekretar, otputovali su 22.02.2011. godine u Moskvu gde ih je dočekao predsednik ruske federacije, a potom su kolima otputovali u grada Orel, gde se održavalo državno prvenstvo u streličarstvu.

Ruska streličarska asocijacija ima veliki broj klubova i izvanredan stručni kadar što u prilog tome govori činjenica, da ne bez razloga u svojim redovima imaju i olimpijskog pobednika i svetskog prvaka.

U konstruktivnim razgovorima ruska streličarska federacija, pružaće podršku i pomoć, na stručnom planu, to jest, usavršavanju naših streličara i trenera, a pre svega perspektivnih mladih takmičara, kako bi izvršili blagovremene i kvalitetne pripreme naše mlade populacije za predstojeću olimpijadu mladih 2014. godine.

Prvo, predsednik, koji je ujedno i veoma uticajna ličnost u FITA, i stručni tim Streličarske Federacije Rusije, prihvatili su naš predlog, da, ako im se obezbede adekvatni uslovi, održe svoj stručni kamp na teritoriji republike Srbije, na kojima bi učestvovali naši odabrani treneri i perspektivni sportisti. Kamp bi se održao u zadnjoj dekadi aprila meseca i trajao bi sedam dana.

Drugo, u razgovorima sa načelnikom sportskog centra Moskovske oblasti, koji broji oko 7.500 sportista, postignut je načelan dogovor da naši perspektivni sportisti budu u njihovim letnjim kampovima gde bi bili uključeni u trenažni proces i podvrgnuti stručnom usavršavanju.

Nadamo se da prilikom njihove posete u aprilu mesecu i  utisaka koji budu stekli ovde, pre svega sposobnost našeg saveza da ispuni zahteve koje ovaj specifični sport ima, potpišemo i protokol o budućoj dugoročnoj saradnji sa Streličarskom federacijom Rusije i sportskom centrom Moskovske oblasti.

Zvanični izveštaj, koji je poslat MOS-u, OKS-u i SSS, postavljen je u sekciji Dokumenti.