IZVEŠTAJ SELEKTORA O ODRŽANIM PRIPREMAMA REPREZENTACIJE

 
   
   Od 08.do 13. maja 2018.godine u Karatašu su održane prve, od dve planirane, pripreme za reprezentativce sa šireg spiska potencijalnih reprezentativaca. Pripremama su se u potpunosti odazvali Nikola Stefanović, Jovica Velimirović, Đorđe Redža i Stefan Žikić dok je Marija Ljubinković bila prisutna od petka 11.maja. Iz raznih razloga, opravdanih i manje opravdanih, pripremama nisu prisustvovali Luka Popović, Ognjen Nedeljković, Aleksandar Beatović (sva trojica su stipendisti), Dragiša Jevtić, Katarina Sikiruš kao ni naknadno pozvana Katarina Vranjković.
   Pripreme su se sprovodile kao kombinacija rada na fizičkim sposobnostima i tehničkim elementima. Dnevni raspored aktivnosti je bio sledeći:
 
07:30-08:00 h    Jutarnje trčanje sa prigodnim vežbama
08:30 h                Doručak
09:30-12:00 h    Tehnički trening
13:00 h                 Ručak
16:00-18:30 h     Tehnički trening
18:45-19:45 h     Fizički trening – teretana
20:00 h                 Večera
 
   Odnos reprezentativaca prema radu i svojim obavezama je bio za svaku pohvalu kao i atmosfera i timski duh koji je vladao sve vreme priprema.
    Kao što je već dogovoreno sledeće pripreme su planirane za 22.07. i očekujem od saveza da učini dodatni napor kako bi takmičari shvatili važnost priprema i odgovornost prema reprezentaciji, pre svega među stipendistima koji bi trebalo da daju primer ostalim reprezentativcima. 
 
Selektor
Miljko Čolović