Portal SSS

 
Kako je u toku priprema nove evidencije svih uključenih u streličarstvo Srbije, za početak su mi potrebni podaci koji se nalaze na sadašnjim takmičarskim legitimacijama.
- Ime i prezime
- JMBG
- Datum prve registracije
- Klub prve registracije
- Zvanje u streličarstvu (takmičar, trener, akreditovani predstavnik, sudija...)
 
Kasnije, a može i odmah, dostaviti i sliku u formatu 300 (fiksno zbog pregleda preko telefona) x 400 (može od 300-500) piksela, kako bih je pridružio profilu. Plan je sledeći. Svako ko je aktivan u streličarstvu Srbije, treba da dobije ID karticu, na kojoj će s jedne strane biti njegov QR kod, a sa druge grb SS Srbije i njegovo ime (nema potrebe za slikom, em komplikuje izradu, em poskupljuje).
 
Odmah da napomenem, JMBG će videti samo administratori, dok će posetioci portala na profilu videti samo godinu rođenja, što je dovoljno da bi se proverila starosna kategorija takmičara.
 
U toku sezone, će se dostavljati skeniran ili slikan lekarski izveštaj o dozvoli da se neko takmiči, sa jasno vidiljivim datumom kada je pregled obavljen i koja ustanova ga je obavila, administrator će ga evidentirati i sačuvati, što će se videti skeniranjem.
Ni taj izveštaj niko sem onoga ko ga je poslao (i ko odgovara za njegovu validnost) i administratora neće videti, samo datum obavljenog pregleda i datuma isteka.
 
Ideja je da se i izrada i overa takmičarskih ID kartica vrši putem mail-a, tako što će ovlašćeni predstavnik kluba izvršiti uplatu godišnje članarine Savezu za određeni broj takmičara i skeniranu ili slikanu potvrdu uplate, sa spiskom streličara za koje je plaćena overa za predstojeću sezonu, poslati administratoru portala, koji će to u što kraćem roku morati da zavede.
 
Zbog čega sve ovo?
Radi se na izradi Prijave za turnire, što znači...predstavnik kluba, koji je i do sada prijavljivao takmičare za turnire, dobiće korisničko ime (verovatno kod kluba) i šifru, pa kad se uloguje, dobiće spisak predstojećih turnira. Odabirom turnira za koji hoće da prijavi takmičara, dobiće spisak članova njegovog kluba koji zadovoljavaju uslove, tj. one kojima je overena takmičarska i kojima važi lekarski za taj turnir (neće moći da za turnir npr. 12. jula, prijavi takmičara kome lekarski ističe 11. jula, te će moći da reaguje pravovremeno).
 
Toliko za sada. Gore tražene podatke i slike, možete mi slati na sssrbije1@gmail.com Naravno, primedbe, predloge i sugestije isto, što na ovo napisano, što na portal koji je još uvek u fazi izrade, ali su bar rezultati od 2011. uneti.
 
Željko Dakić
p.s. za pojedine takmičare sam već ubacio neku sliku i neke podatke, ali kako nemam tačne, upisani su odokativno...(Kraljevi, Šabac, Košutnjak, Pančevo, Niš, Veteran...).
 
 
(eventualne primedbe i predloge na sssrbije1@gmail.com)
 
*************
 
Takođe, prošarajte malo po portalu, nisu sve opcije završene ali se radi na tome...prijava za turnire će ići preko portala, svaki takmičar, trener, sudija, delegat, akreditovani predstavnik kluba i svi koji su u streličarstvu, imaće QR kod sa osnovnim podacima, a do toga dolazite tako što nađete onog koga tražite i klikom na karticu pored imena izlaze podaci...prva registracija, zvanje u streličarstvu, poslednji lekarski pregled i posebne napomene koje želite da se istaknu. Klikom na prezime, dobijate podatke o učešću takmičara na turnirima po sezonama (od 2011/12 posedujemo podatke) kao i najbolje rezultate po klasama u kojima su se takmičili.
 
Za početak, sve možete videti na mom profilu (Dakić)