Logo

Streličarski Savez Srbije

Novosti

Bronzano doba srpskog streličarstva!

05.04.2024 09:24:34

Više od 40 godina prošlo je od kada su prvi streličarski klubovi osvanuli na teritoriji Srbije, označavajući početak jednog značajnog sportskog putovanja. Od entuzijasta do vrhunskih sportista, srpski streličari su ostavljali svoj trag na svetskim takmičenjima. Ovog puta, na Dvoranskom Evropskom Prvenstvu u Varaždinu, naši streličari su zasijali više nego ikad pre.

Ne možemo a da se ne podsetimo dosadašnjih uspehe. Akoš Varga, srebrna medalja na Evropskom prvenstvu za mlade 2014. godine. Ognjen Nedeljković, rekord Evropskih igara 2019. godine. Luka Popović, sjajan nastup na EP u Notingemu. Svi oni su bili stubovi streličarstva kod nas i inspiracija generacijama koje su došle.
Ove godine, istorija srpskog streličarstva je ispisala novo poglavlje. Naši streličari doneli su ne jednu, već dve medalje sa velikog takmičenja. Bronzane medalje u disciplini goli luk timski su osvojile Nataša Stojković, Ingrid Vasiljević i Katarina Vranjković, dok su u disciplini BB seniori, Srđan Pilipović, Dejan Stojanović i Dragoljub Majović osvojili isto odličje.

U Varaždinu, naša reprezentacija je bila deo impozantne konkurencije - preko 250 takmičara iz 25 zemalja. Predstavljalo nas je desetoro hrabrih streličara u olimpijskom, compound i bare baw stilu. Raduje činjenica da smo bili najbrojniji dosad, ali i da smo pokazali svoju širinu i kvalitet nastupajući u sva tri stila.
Ovaj uspeh ne samo da slavi trenutne šampione već i motiviše buduće generacije streličara da sanjaju veliko i ostvare svoje ciljeve. Čestitamo našim streličarima na nezaboravnom nastupu i ponosno nosimo boje Srbije u svetu streličarstva.